Haft en bra helg på fscons(.org).

Var skoj att se på lite olika grejer som jag normalt inte lägger tid på.

Bäst var Klangs prat som var mer åt det komiska hållet än de andra som talat.

Hoppas jag gjorde det hela rättvisa genom kameran…

Efter att ha lyssnat på framträdanden om fri programvara så slog det mig precis hur mycket jag stör mig på apple store och girigheten som finns i macvärlden.

Ville fixa ett program som gör att man kan flytta program med tangentbordet och placera i ett rutnät, precis som winsplit revolution för windows. Sizeup heter programmet och kostar pengar. Sure, jag håller med om att folk ska ha rätten att ta betalt för sina program, men känns inte som det finns några program för macosx som inte kostar.

Winsplit för windows är gratis med alternativet att donera pengar vilket jag har gjort. Donerade även till motsvarigheten för Compiz (har för mig det hette grid eller något. Längesen jag körde det nu), men jag sätter mig på tvären när det blir ett tvång att köpa något.

Blev även sugen på att tanka ett program som gör att man kan sätta tabbar i Finder (utforskaren) men samma grej där.. Kostar pengar.. så får väl nöja mig med den undermåliga som kommer med osx.

All in all en givande och händelserik helg. Tack till Patrik (blog.padowi.se) för detta!

Over and out

G